Ben jij een bezoekteam met jouw hond?
Ontdek dan wat Hersenwerk kan toevoegen in jouw bezoeken.

De term “Bezoekteam” is een verzamelnaam voor mensen, die vrijwillig of professioneel, met hun hond op bezoek gaan bij mensen die zorg nodig hebben. De doelgroepen zijn zeer divers en het doel waarmee het Bezoekteam bezoekt daardoor ook.

Het Bezoekteam kan letterlijk ‘op bezoek’ komen voor gezelschap en samen activiteiten ondernemen. Maar Bezoekteams kunnen ook ingezet worden ter ondersteuning van therapie, als onderdeel van georganiseerde activiteitenbegeleiding en daarmee een belangrijke rol spelen in het behandelplan van een cliënt.

Hersenwerk kan ondersteunend zijn in vrijwel elke activiteit van een Bezoekteam. Het kan ingezet worden bij het stimuleren van de motorische vaardigheden, maar ook als mentale stimulans. Het materiaal waarmee je werkt, prikkelt zintuigen. De interactie met de hond zorgt voor verbinding tussen cliënt en Bezoekteam.

Hersenwerk staat voor maatwerk; je biedt jouw hond puzzels aan die bij hem passen. Als je Hersenwerk inzet in je werk, zul je nóg bewuster je keuzes moeten maken. Niet alleen om je hond prettig te laten werken, maar ook om materiaal af te stemmen op de cliënt èn op het doel van jouw  activiteit.

 

Hersenwerk voor honden verzorgt de cursus Hersenwerk voor Bezoekteams.

In deze cursus komt het volgende aan bod:

  • Cliëntgerichte en belevingsgerichte benaderingswijze
  • Theorie over de hond
  • Signalen van de hond
  • Puzzels bedenken voor diverse doeleinden gebaseerd op het behandelplan van de cliënt
  • Hersenwerk inzetten als ontspanning na inspanning voor je hond
  • Casusbespreking
  • Rollenspellen ter voorbereiding van de praktijk
  • Teambuilding tussen jou en je hond

Kosten: Afhankelijk van de vorm. Deze cursus wordt zowel in kleine groepjes als één op één gegeven.
Aanmelden: Heb je interesse? Neem dan contact met ons op!

Voorwaarde voor deelname is dat je eerst een privéles of workshop hebt gevolgd bij één van onze Gecertificeerde Begeleiders Hersenwerk. Klik hier voor Nederland en hier voor België.