fbpx

Vakantie vieren met je hond!

 

Houd je hond koel onderwegHond op vakantie

Gaat jouw hond mee in de auto? Zorg dan voor een koele plek in de auto en controleer tijdens de reis regelmatig of deze plek nog steeds koel is. De zon draait en kan genadeloos hard door de ramen schijnen, waardoor je hond opeens in de hitte ligt. Maar ook kunnen bij een volgepakte auto onbedoeld de verkoelende luchtstromen worden geblokkeerd. Voor je het weet komt er geen koele lucht op de plek van je hond. Dus #Weeseenwijzebaas en check je hond onderweg!

Plaspauzes voor mens en hond

Natuurlijk houd je regelmatig een stop om benen en poten te strekken en even een plas te kunnen doen. Geef je hond in deze pauzes lekker de tijd om te snuffelen in de omgeving. Houd hem wel aangelijnd; veiligheid voorop! Net als jij zal hij nieuwsgierig om zich heen kijken, alleen doet hij dat vooral met zijn neus. Allemaal nieuwe geuren!

Op de plaats van bestemming

Zijn jullie  aangekomen op de vakantiestek? Zorg dan dat iemand de zorg voor de hond op zich neemt, door lekker een stukje te snuffelwandelen, zodat deze kan wennen en zich kan ontlasten. Ondertussen kan de ander de tassen uitlaten, de tent opzetten en het huisje inrichten. Na een reis is iedereen vermoeid en zijn de lontjes vaak kort; geen fijne plek voor je hond die ook moe is en misschien daardoor extra onrustig.

Ontdek je plek

Laat je hond de omgeving goed ontdekken en als alles is uitgepakt en ingericht kun je hem ook het tijdelijke verblijf laten onderzoeken. Zorg dat zijn vertrouwde slaapplek al in een hoek ligt, zodat hij daar tot rust kan komen.

Tip: Is het lastig voor je hond om tot rust te komen? Bied dan een struinpuzzel aan. Strooi wat brokjes in het gras of over tegels en laat hem die zoeken en eten. Vind je hond een snuffelkleed fijn, dan kun je die ook aanbieden. Grote kans dat hij vervolgens als een blok in slaap valt!

Geef je oppas Hersenwerk cadeau!

Gaat jouw hond naar zijn eigen vakantieadres? Of krijgt hij die lieve oppas in huis? Dan hebben wij het allerleukste cadeau voor de oppas én jouw hond!

De online cursus Leer Hersenwerken met je hond in 7 stappen! is een ideaal cadeau voor je oppas en je hond. Samen doorlopen ze in hun eigen vakantietempo de 7 stappen en bouwen zo samen een Hersenwerksessie op maat op.

Je oppas en je hond kunnen de cursus beginnen en uitvoeren op het moment dat het hen uitkomt. No pressure! Alleen maar chillen en genieten!

Lees hier meer over de cursus Leer Hersenwerken met je hond in 7 stappen!

Vind je dit een goed cadeau voor je oppas (of voor jezelf natuurlijk!) koop dan hier de cursus en start direct!

Camping LifeCamping life met je hond

Ben je al bekend met Heel Holland Hersenwerkt? Dé gratis maandelijkse challenge van Hersenwerk voor honden! Deze maand staat in teken van Hersenwerken op de camping met het toepasselijke thema CAMPING LIFE.

Natuurlijk hoef je niet te kamperen om geïnspireerd te raken; alle tips zijn bruikbaar waar je maar wilt! Deze maand krijg je handige tips voor Hersenwerk op vakantie. Hoe je in een handomdraai Hersenwerk kunt aanbieden met spullen die voorhanden zijn of speciale reis-Hersenwerkjes!

Zo werkt Heel Holland Hersenwerkt

Elke maand ontvang je GRATIS drie dagen tips met materialen die passen bij het thema. Je moet niks bij Heel Holland Hersenwerkt, maar je mag natuurlijk alles zelf ook gaan doen.

Doe je mee? De eerste GRATIS inspiratie komt dan op 28 juli in je mailbox.

Ideaal om nog even mee te pakken in je vakantie ????

 

Een hele fijne zomer gewenst!
Namens het hele team van Hersenwerk voor dieren,
Marleen van Baal

HersenwerkSnuffels 10 juli 2021
Nieuw! Boek Hersenwerk