fbpx

Hersenwerk on the road

Hersenwerk kun je vooral online vinden op onze Facebookpagina, Instagram account en in onze ledengroep. Gratis inspiratie via je scherm: we geven het je graag! Maar ‘live’ vinden we eigenlijk nog leuker! Workshops, lezingen, demo’s en mensen direct het effect van Hersenwerk laten ervaren, daar worden we heel blij van!

Doggy Days: We waren dit jaar present op Doggy Days. In de ochtend verzorgde Marleen van Baal een lezing over Hersenwerk als verbindende factor tussen mens en hond. In de middag verzorgde een team van begeleiders korte workshops voor alle honden en hun mensen.

Stichting Dierenlot: Marleen van Baal verzorgde op het vrijwilligerscongres van Stichting Dierenlot een lezing over Hersenwerk bij honden in opvang.

Wil jij een lezing, demo of workshop op jouw locatie? Mail dan naar office@hersenwerkvoordieren.nl voor de voorwaarden.

 

De negen Hersenwerk typesHersenwerk 9 types

Binnen Hersenwerk onderscheiden we negen Hersenwerktypes. Elk type heeft een eigen stijl van Hersenwerken, eigen voorkeuren en elk type vraagt een afgestemde begeleiding op maat. We hebben de types ludieke namen gegeven: De Snelle Samenwerker, De Gulzige Gabber, De Blije Braverd, De Stuiterende Snuffelaar, De Precieze Prutser, De Doordachte Denker, De Slordige Sloper, De Aarzelende Afwachter en De Eigenwijze Eigenheimer.

Bij Hersenwerk voor honden zijn deze negen types al helemaal uitgewerkt inclusief voor elk type een ludiek vormgegeven eigen persoonlijkheid, met dank aan Yaroon’s Cartoons. Ook voor paard, kat en konijn gaan we de types een eigen gezicht geven. Want zoveel is ons nu al duidelijk: binnen alle dieren zijn de negen types te onderscheiden!

 

Shoppen met een glimlach Aankondiging webshop

Omdat de negen types tot de verbeelding spreken en iedereen zijn of haar hond wel kan plaatsen bij een type, hebben we ze gelijk maar een groot podium gegeven! Want zeg nou eerlijk: zo een Gulzige Gabber op je beloningstasje of De Snelle Samenwerker op een trui is toch geweldig!

Struin eens lekker door de shop en we weten zeker dat je zult moeten glimlachen: de koppies zijn té leuk! Bij elk type staat ook een korte uitleg, dus je zult zeker jouw eigen hond erin herkennen of een hond van een kennis of familielid. Alle items zijn overigens heel geschikt als cadeautje voor de feestdagen!

 

Quality Time Tip

Hersenwerk is samenwerken. Je werkt met je hond op de vierkante twee meter en jullie zijn allebei helemaal gericht op het Hersenwerken. Dit is dus eigenlijk al optimaal ‘samen’. Maar het kan nog meer en dat ligt aan de manier waarop je het Hersenwerk aanbiedt.
Sommige honden houden liever wat fysiek afstand, terwijl anderen het liefst dicht tegen je aan Hersenwerken. Zeker bij die laatste groep is het Hersenwerk aanbieden vanuit de hand een fijne manier om nog meer in verbinding te gaan. Hond snuffelt in pie

Ook voor honden die steun zoeken omdat ze, om wat voor reden ook, het leven nogal spannend vinden, kan Hersenwerk dichtbij jou hen enorm ondersteunen. Ze ontspannen met het Hersenwerk en ze weten zich veilig dichtbij jou.

Uit de hand:

  1. Je kunt een handdoek in plooien vasthouden, als een soort bloem, met daarin lekkers verstopt.
  2. De Hersenwerk pie van de 5050 shop (zie foto) is een ideale vorm die je makkelijk vanuit de hand kunt aanbieden. Het binnenwerk is verwisselbaar.
  3. Een bakje met rommeltjes met daartussen lekkers hou je vast terwijl je hond lekker snuffelt.

Op schoot: Een andere optie is dat je op de grond gaat zitten en een snuffelmat  of een oude spijkerbroek op je benen legt. Je hond kan dan lekker dichtbij snuffelen.

Wees een Wijze Baas Gloeilamp

 

Wees een wijze baas: Zorg bij het aanbieden uit de hand dat je hond altijd vrij kan blijven bewegen met zijn nek. Dus houd het materiaal net onder borstkashoogte, dan kan je hond vanuit een comfortabele houding snuffelen.

 

 

Veel plezier!

Namens het hele team van Hersenwerk voor dieren,
Marleen van Baal

HersenwerkSnuffels 10 november 2021
Nieuw! Boek Hersenwerk