Ons kennisteam is de drijvende kracht achter Hersenwerk voor honden. Dit zijn specialisten in Hersenwerk. Zij verzorgen de jaarlijkse bijscholingen voor de Begeleiders Hersenwerk èn zij verspreiden kennis over Hersenwerk naar specifieke doelgroepen die met honden werken.

De leden van het Kennisteam geven ook workshops, privélessen, cursussen en demonstraties voor bazen en honden vanuit hun eigen praktijk of hondenschool. Je vindt hen bij het overzicht van Begeleiders Hersenwerk.

 

Marleen van Baal

Eigenaar, Opleider, Hersenwerk & Coaching

Hersenwerk voor honden is de afgelopen jaren ongekend populair geworden. Er wordt heel wat afgepuzzeld door honden en heel wat bazen kraken hun eigen hersens om weer een nieuwe puzzel voor hun hond te bedenken. Een ontwikkeling waar ik enorm blij van word!

De missie van Hersenwerk voor honden is om alle honden te laten puzzelen èn om elke baas te leren hoe hij puzzels op maat kan aanbieden aan zijn hond. Dat doen we door middel van opleiden van hondenprofessionals met onze cursussen tot Coach en Instructeur. Hoe meer hondenscholen, verzorgers, trainers en gedragsdeskundigen Hersenwerk leren inzetten in hun hondse praktijken, hoe meer honden kunnen genieten van Hersenwerk. En hun bazen ook!

De brede inzetbaarheid van Hersenwerk is geweldig. Als coach voor mens met hond, via mijn bedrijf Hond InZicht integreer ik Hersenwerk in vrijwel al mijn activiteiten. Het is een ideaal middel om mens en hond te laten verbinden en om InZicht te krijgen en te geven in het gedrag van zowel mens als hond. Mijn specialisatie binnen Hersenwerk is het inzetten van Hersenwerk als coachtool voor coaches en kindercoaches.

Vanaf 2010 ben ik nauw betrokken bij Hersenwerk voor honden, vanaf 2016 sta ik aan het roer van dit mooie bedrijf. Samen met het kennisteam en de Begeleiders Hersenwerk, zal ik mij inzetten voor deskundige begeleiding van hondeneigenaren en hondenprofessionals.

De positieve kracht van Hersenwerk voor honden is zo sterk dat ik er alle vertrouwen in heb dat Hersenwerk zich als een olievlek blijft verspreiden. Want één ding is zeker: “Elke hond verdient Hersenwerk!”

Marleen van Baal
Eigenaar Hersenwerk voor honden
Zie ook: Hond InZicht en Actief met InZicht

×
Marleen van Baal

Marleen van Baal

Eigenaar, Opleider, Hersenwerk & Coaching

Inge van Harte

Opleider, Hersenwerk & Gezondheid

Mijn missie: “Iedere hond kennis laten maken met hersenwerk” is jaren geleden ontstaan nadat ik bij gedragsadvies het enorme positieve effect van Hersenwerk en verrijking ontdekte. Veel probleem gevend gedrag werd veroorzaakt door verveling en het aanbieden van puzzels waarbij de honden mentaal uitgedaagd werden, bleek een geweldige ondersteuning bij het ombuigen van dat ongewenste gedrag.

Toen steeds meer bazen, maar ook collega Hondenprofessionals interesse kregen in het aanbieden van Hersenwerk heb ik in 2008 Hersenwerk voor honden opgericht. Door het aanbieden van (privé)lessen en workshops voor eigenaren en cursussen voor hondenprofessionals werd Hersenwerk voor honden een begrip in Nederland en sinds 2014 ook in het buitenland.

Daarnaast begeleid ik vanuit mijn adviespraktijk Personal Dog Coach honden en hun bazen op weg naar een plezierig en ontspannen hondenleven. In mijn werk zijn wederzijds vertrouwen, balans en inzicht in gedrag de belangrijkste ingrediënten. Hersenwerk brengt deze ingrediënten mooi bij elkaar. Afgelopen jaren ben ik me ook steeds meer gaan richten op honden met een, al dan niet tijdelijke, fysieke beperking. Ik werk samen met dierenartsen en fysiotherapeuten om Hersenwerk te integreren in hun werkzaamheden.

Mijn behoefte aan maatwerk en specialisatie in mijn werkzaamheden heeft er toe geleid dat ik vanaf 1 januari 2016 het eigenaarschap van Hersenwerk voor honden heb overgedragen aan Marleen van Baal. Ik ga als lid van het kennisteam het werkgebied Hersenwerk & Gezondheid verder ontwikkelen, met workshops en cursussen voor professionals in Diergezondheid.

Inge van Harte
Personal Dog Coach

×
Inge van Harte

Inge van Harte

Opleider, Hersenwerk & Gezondheid

Marieke Smit

Hersenwerk & Gezondheid

Als eigenaar en instructeur van Hondenschool Robbedoes is het mij gelukt om van een levenslange hobby mijn beroep te maken. Honden kleuren nu mijn dagen en wat voor dagen ..... heerlijk!!!
Het is geweldig om de relaties die honden aangaan met mensen en andersom te zien ontstaan en te groeien naar wederzijds respect, inzicht en vertrouwen. Dat ik daar op een creatieve manier een steentje aan bij kan dragen is voor mij een feest.
Hersenwerk voor Honden sluit naadloos aan bij mijn visie die ik uitdraag in mijn werk. Hersenwerk loopt als een rode draad door mijn lessen heen en is een bron van ideeën en ontwikkelingen! De honden en hun baasjes zien denken, doen, puzzelen en tot een oplossing zien komen is elke keer weer een eye-opener, voor hen èn voor mij!

Als lid van het kennisteam van Hersenwerk voor Honden ga ik me richten op Hersenwerk en Gezondheid ... wat een buitenkans! Op deze manier komen mijn studie Bewegingswetenschappen, mijn werk als dierenartsassistente en mijn passie voor honden en hersenwerk als vanzelfsprekend samen. Hersenwerk voor honden kan een belangrijke rol spelen in de geestelijke maar ook de fysieke gezondheid van onze honden. Daarnaar te kijken, het te ontwikkelen, het te delen en het uit te dragen naar hondenbaasjes, collega-instructeurs en collega's in de huisdierpraktijk is een uitdaging die me helemaal past!

Marieke Smit
Hondenschool Robbedoes

×
Marieke Smit

Marieke Smit

Hersenwerk & Gezondheid

Iva Pastova

Hersenwerk Internationaal

Hersenwerk Promotie (Inter)nationaal

Als eigenaar en instructeur van Aura4dox begeleid ik honden en bazen tijdens privélessen en workshops. Ik help hen elkaar beter te leren kennen, elkaar te begrijpen zodat ze daardoor nog meer van hun leven samen kunnen genieten. Hersenwerk voor honden is een onmisbaar onderdeel in mijn werk.

Twee jaar geleden heb ik tijdens een werkvakantie naar mijn geboorteland Tsjechië in een maand tijd meer dan 15 workshops gegeven. Hersenwerk was daar nog onbekend, maar werd een enorm succes!

In 2015 ben ik met Inge van Harte weer naar Tsjechië gegaan om coaches en instructeurs op te leiden. Hersenwerk is daar nu enorm populair: In twee grote hondenbladen staat maandelijks een puzzel uitgelegd, er is een interview op TV geweest, steeds meer baasjes willen workshops volgen en instructeurs willen door ons opgeleid worden!

Mijn doel is zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met Hersenwerk, niet alleen in Nederland, maar ook internationaal. Iedereen die met honden leeft en werkt mag leren dat Hersenwerk veel meer is dan een leuk spelletje. Er is zo veel te bereiken met Hersenwerk en dat is het delen met de rest van de wereld meer dan waard!

Als lid van het kennisteam ga ik mij bezig houden met de promotie van Hersenwerk in Nederland, maar vooral ook internationaal.

Iva Pastova, Aura4Dox

×
Iva Pastova

Iva Pastova

Hersenwerk Internationaal