fbpx

Word Professioneel Begeleider via onze individuele opleiding!

  • Individuele begeleiding afgestemd op jouw leerdoelen
  • Lesmateriaal in de Hersenwerk Academie
  • Online lessen en coaching

Stuur een mail met jouw vragen en we plannen een gratis intakegesprek!
Mail naar office@hersenwerkvoordieren.nl

 
 

Hersenwerk verrijkt jouw hondenwerk!Marleen aan het Hersenwerken met Noxe

Hersenwerk is een methodiek die mens en dier met elkaar verbindt.
Het geeft inzichten in gedrag, communicatie en gezondheid.
De hond is vrij in keuzes, zowel in wát hij doet als hóe hij dat doet.

De mens leert de hond te observeren en op maat te begeleiden.
Dat vraagt van de mens samenwerking en een open blik naar de hond en naar zichzelf.

Dit geeft jou als hondendeskundige zeer waardevolle informatie over de hond, de mens en hun interactie.
Met de informatie die jij krijgt, heb je handvatten om mens en hond vanuit een frisse invalshoek te begeleiden.

Bij Hersenwerk leer je niet alleen te kijken, maar vooral te ‘zien’.

Je gaat voorbij alle bekende paden. Je laat aannames en verwachtingen los. Je ziet de hond en zijn mens in hoe ze zijn, als individu en in hun samenzijn. Vanuit dat standpunt kun jij hond en mens met elkaar laten verbinden. Je begeleidt hen naar ‘echt contact’ vanuit begrip en harmonie.

 

Past Hersenwerk bij jouw werk?

Wees een Wijze Baas High Five

  • Werk jij met honden, professioneel of vrijwillig?
  • Begeleid jij mensen met hun honden in het samenleven?
  • Zet jij jouw hond(en) in bij Animal Assisted Services?
  • Heb je een pension, uitlaatservice, dagopvang?
  • Werk je in de gezondheidszorg en revalidatie van honden?

 

In elk hondenwerk werkt Hersenwerk!

Advies, training, begeleiding: alles draait om samenwerking tussen mens en hond.
Om daar goed in te zijn heb je een brede manier van kijken nodig.
Daarbij geven mens en hond pas echt eerlijke informatie als ze ontspannen zijn.
Bij Hersenwerk werk je vanuit rust via inspanning naar ontspanning.
Hond en mens zijn in hun element, in hun bubbel en laten jou zien wat er is.
Hersenwerk geeft jou handvatten hen te begeleiden bij hun hulpvragen.


Zo werkt Hersenwerk in jouw werk:
 

Hondenwerk & Gedrag

Hondenschool
Hersenwerk is te integreren in de lessen als ondersteuning bij het leren lezen van hondentaal, herkennen van signalen, mimiek, keuzes en voorkeuren. Je kunt het als lesonderdeel inzetten, maar ook in aparte lessen.

Individuele begeleiding
Bij individuele begeleiding kun je Hersenwerk inzetten als middel om mens en hond op een zachte manier met elkaar te laten verbinden. Daar waar er onbegrip is ontstaan kan Hersenwerk inzichten geven en het plezier van samen actief zijn terugbrengen.

 

Hondenwerk & Verzorging

Trimsalon
Als een hond veel spanning ervaart tijdens de behandeling kan het aanbieden van een Hersenwerk tussentijds ontspanning geen. Na een behandeling kan de hond de opgedane spanning laten afvloeien. Extra positief effect is dat de hond met een positief gevoel jouw trimsalon verlaat.

HUS – Hondenuitlaatservice
Hersenwerk laat spanning en geeft de hond de gelegenheid sneller tot rust te komen na een wandeling. Doordat je maatwrrk kunt leveren als professioneel begeleider kun je Hersenwerk aanbieden als extra dienstverlening om het welzijn van de hond te vergroten.

Individuele uitlaatservice
De meeste klanten kiezen voor een individuele uitlaatdienst om hun hond op maat te laten verzorgen. Het aanbieden van Hersenwerk na de uitlaatronde past perfect bij deze persoonlijke zorg. Ook als een, tijdelijk, fysieke beperking de reden is, kan juist de mentale stimulans van Hersenwerk een welkome extra service zijn.

 

Hondenwerk & Animal Assisted Services

Bij het inzetten van honden in zorg en welzijn is Hersenwerk een breed inzetbaar hulpmiddel. Als je weet wat de voorkeuren zijn van jouw hond, in materiaal, begeleiding en werkwijze, kun je Hersenwerk gebruiken in jouw begeleiding, coaching of therapie.

Voor de cliënt
Je kunt Hersenwerk inzetten waarbij de cliënt een rol speelt met het aanbieden. Je versterkt hiermee communicatieve en fysieke vaardigheden en de interactie geeft jou inzichten over het proces van de cliënt.

Voor de hond
Werken in zorg en welzijn is een pittig beroep voor honden. Op tijd en op maat ontspannen is essentieel om het voor de hond goed en leuk te houden. Hersenwerk kun je inzetten voor, na en tussentijds in een clientbezoek ter ontspanning.

 

Hondenwerk & Gezondheid

Hersenwerk kan op verschillende manieren van grote toegevoegde waarde zijn in de gezondheidsdienstverlening. Enerzijds als hulpmiddel bij het herstel na een behandeling of operatie en anderzijds binnen de praktijk. Bij die tweede variant kun je denken aan het wennen aan de praktijk, loslaten van spanning tijdens het wachten en het afleiden tijdens een behandeling.

Paraveterinar/dierenartassistent
Het aanbieden van Hersenwerk in de praktijk kan voorafgaand aan een consult waardevolle informatie geven aan de behandelend dierenarts. Na de behandeling kan Hersenwerk de spanning van de hond laten afvloeien en ervoor zorgen dat de hond met een positieve associatie de praktijk verlaat. Bij kennismakingsmomenten met pups of nieuwe patiënten kan het aanbieden van een verrijkte omgeving een krachtig positieve beleving geven met de praktijk.

Fysiotherapeut/osteopaat/kynologisch masseur
Een Hersenwerkende hond geeft veel informatie over het gebruik van zijn lichaam. Door hem in vrijheid te laten werken, zie je zijn voorkeuren en welke beweging hij vermijdt. Bij het bewust aanbieden van materialen, kun je de hond uitnodigen bepaalde bewegingen te maken. Hersenwerk biedt hierdoor een mooie aanvulling op het werk van elke deskundige die met het hondenlijf werkt.

Tijdens een behandeling kan Hersenwerk ondersteunen als afleiding of als er een pauze wenselijk is. Na een behandeling kan Hersenwerk op maat ervoor zorgen dat de behandelde lichaamsdelen soepel blijven, door het wel of juist niet uitvoeren van bepaalde bewegingen te stimuleren.

 

Hondenwerk & Opvang

Honden in opvang hebben één ding met elkaar gemeen: ze leven, tijdelijk, in een voor hen vreemde situatie. Hersenwerk kan hen ondersteunen in het omgaan met de veranderingen, het wennen aan de nieuwe situatie en het opbouwen van een vertrouwensband met hun verzorger(s).

Asiel
Een hond in een asiel of opvang is ontheemd; zijn bekende leventje is weg. Door het aanbieden van Hersenwerk kan de hond tot rust komen, zijn gedachten verzetten en zijn lijf daardoor ontspannen. Zeker als het Hersenwerk door een vaste verzorger wordt aangeboden, zal de hond zichzelf steeds meer laten zien. Het gedrag dat de hond laat zien tijdens het Hersenwerk biedt waardevolle informatie om hem betere kansen te geven op een snelle herplaatsing.

Pension
Honden in een pension zijn net als honden in opvang hun bekende wereld kwijt. Zeker voor honden die niet vaak in opvang komen is dit een hele overgang, hoe goed de verzorging ook is. Het aanbieden van Hersenwerk creëert rust in koppie en lijf. Het zal de associatie met het leven in de opvang positief beïnvloeden en de hond zal gedurende zijn verblijf meer rust ervaren. Ook naar de eigenaren is het een mooie extra dienst. Zij zullen extra genieten van hun vakantie in de wetenschap dat hun hond zo op maat wordt begeleid.

Individuele opvang
Als een eigenaar kiest voor individuele opvang, zal hij een persoonlijke aanpak belangrijk vinden. Met het aanbieden van Hersenwerk bezorg je niet alleen de hond een prettige opvangperiode, ook kun je de eigenaar op de hoogte houden van de inspanningen van zijn hond. Zowel hond als eigenaar zullen dit zeker kunnen waarderen.

Wees een Wijze Baas Gloeilamp

 

Wil je Hersenwerk integreren in jouw werk, maar niet zelf specialiseren?
Ga dan een samenwerking aan met onze Gediplomeerd Begeleiders Hersenwerk!
Interesse? Mail naar office@hersenwerkvoordieren.nlom te overleggen welke ondersteuning het beste past bij jouw vraag.

 


Docententeam Hersenwerk voor honden

 

Tessa Savelkoel Marieke Smit
Tessa Savelkoel, Puzzle Dog
Docent Hersenwerk for dogs Internationaal
Marieke Smit, Hondenschool Robbedoes
Docent specialisaties Hersenwerk
Marleen van Baal, Hersenwerk voor dieren
Eigenaar en docent Begeleiders Hersenwerk

 

 

Nieuw! Boek Hersenwerk