Stap 1: Volg een workshop of privéles bij een gecertificeerd Begeleider Hersenwerk voor honden

Door zelf onder goede begeleiding te ervaren wat Hersenwerk doet, met je hond, met jou en met jullie samen, leg je een mooie basis voor de opleiding tot Begeleider Hersenwerk.

Doordat alle cursisten dezelfde basis hebben, kunnen we direct en effectief aan de slag!

Op deze pagina vind je het overzicht van alle gecertificeerde Begeleiders Hersenwerk voor honden waar jij een les of workshop kunt volgen.

Stap 2: Cursus BasisBegeleider Hersenwerk, twee dagen
De cursus Basisbegeleider Hersenwerk is bedoeld voor iedereen die met honden werkt, vrijwillig of professioneel. Je leert in deze twee dagen alles over de basis van Hersenwerk voor honden en  het aanbieden van Hersenwerk op maat.

 • Verschillen in materialen, het effect, het gebruik
 • Stappenplan, het nut, het maken
 • Hondentaal en Hersenwerk: wat vertelt de hond aan de mens
 • Hersenwerk: waarom is het zoveel meer dan een spelletje?

Na deze cursus kun jij direct aan de slag met honden en hun mensen in jouw werk om hen kennis te laten maken met de basisprincies van Hersenwerk.

Hersenwerk is een specialisatie en wat we aanbieden is uniek, dat maakt deze cursus geschikt voor iedereen die met honden werkt, ongeacht of iemand veel of weinig ervaring heeft. Het volgen van een voorbereidende privéles geldt daarom ook voor alle deelnemers, ongeacht hun kennis en ervaring.

Klik hier voor de cursusinformatie.

Stap 3: Vervolgopleiding Begeleider Hersenwerk, drie dagen
Wil je dóór met Hersenwerk? Volg dan aansluitend de driedaagse opleiding Begeleider Hersenwerk!

In deze driedaage zoomen we in Hersenwerk in combinatie met:

 • gezondheid
 • leeftijden
 • gedrag
 • lesplannen, privé en groepen
 • jouw promotie als Begeleider Hersenwerk voor honden

Na de cursus Begeleider Hersenwerk krijg je een twee maanden toegang tot de Facebook-groep van gecertificeerd Begeleiders Hersenwerk. In deze groep delen we kennis en ervaring, werken we aan casussen en sparren we met elkaar over Hersenwerk in ons hondenwerk. In deze twee maanden ben je ook actief in de interactieve ledengroep van Hersenwerk voor honden. Je kijkt mee met het beheer en leert daardoor veel over de doelgroep van Hersenwerk voor honden.

Na deze twee maanden kun je kiezen of je wilt aansluiten bij Hersenwerk voor honden als gecertificeerd Begeleider Hersenwerk. Je kiest dan voor een abonnementsvorm, waarmee je kennis over Hersenwerk up to date blijft en je jezelf via de social media kanalen van Hersenwerk voor honden kunt profileren met jouw Hersenwerk aanbod.

Kijk voor meer informatie en cursusdata hier.

Stap 4: Aansluiten bij Hersenwerk voor honden
Als gecertificeerd  Begeleider Hersenwerk voor honden ben je het visitekaartje én een ambassadeur voor Hersenwerk voor honden. Eigenaren maar ook aspirant collega’s kunnen bij jou terecht voor een deskundige les. Daarnaast weet je Hersenwerk op passende wijze te integreren in jouw hondenwerk.

Als gecertificeerd Begeleider Hersenwerk voor honden:

 • Ben je verbonden via een abonnement
 • Sta je op de website van Hersenwerk voor honden
 • Werk je samen met ruim 100 andere collega’s in Nederland, België, Canada, Tsjechië, Curacao,Polen, Hongarije, Slowakijke
 • Promoot jij jouw bedrijf en jouw aanbod in Hersenwerk
 • School je elk jaar bij vanuit het aanbod van Hersenwerk voor honden. Het aanbod is breed, inspirerend en wordt door zeer deskundige collega’s gegeven.

Als je niet aansluit bij Hersenwerk voor honden kun je wel deelnemen aan een speciale Facebookgroep voor iedereen die een cursus bij Hersenwerk voor honden gevolgd heeft. Daarin kun je je vragen stellen aan en overleggen met specialisten Hersenwerk.